петък, 11 декември 2009 г.

Руснак хвана двуметров сом в центъра на Ярославъл

Невероятна слука споходила жителят на руския град Ярославъл Валерий Игонкин, докато замятал въдица в река Волга край главния мост в града. Рибарят закачил едра риба, която изобщо не се съобразявала с намеренията му да я докара до брега. Борбата продължила дълго. Множество случайни минувачи, заинтригувани от гледката, спрели за да проследят развоя на събитията. Даже и шофьорите на преминаващи автомобили побързали да паркират и да се насладят на спортната битка, предизвиквайки задръстване на движението по моста. Изваждането на рибата се превърнало в обществено достояние.
В крайна сметка след час рибарят успял да сломи съпротивата и с помощта на колеги измъкнал на брега двуметров сом, който според капацитети тежал поне 50 кг. Дошлите на място журналисти побързали да интервюират майстора, който споделил, че освен търпение и риболовни умения, за да се извади такава риба, е нужен и шанс.
Това не е първото подобно постижение за Валерий Игонкин. Преди 2 години той успял да извади от водите на Волга друг подобен сом, който тогава заковал кантара на 60 кг.
Източник:http://www.novinar.net

Няма коментари:

 

Add to Google Reader or Homepage Subscribe in NewsGator OnlineSubscribe in RojoAdd to My AOLAdd to netvibesSubscribe in BloglinesAdd to The Free Dictionary