събота, 20 декември 2008 г.

За риболова през зимата.


През зимата всички риби стават много капризни и предпазливи. Дневното им хранене понякога се свежда до период само от час-два. Рибите се групират в дълбоките места на стоящите води и почти не мърдат от там. Всъщност, зимата задължително я свързваме с прецизен риболов и специално отношение към всеки излет.
Стандартният риболов на плувка в язовири е сведен до минимум, тъй като повечето от тях замръзват. Лови се предимно на лед, а това крие своите рискове при пренебрегване на правилата за безопасност. Въпреки всичко, подледният риболов си има своите почитатели.
В реките поведението на рибите се различава от това в затворените водоеми. В началото на зимата, докато не е настъпил същинския студ, те все още се движат и хранят активно. Във всичките ни по-големи реки Струма, Марица, Тунджа, Огоста, Искър и др. по това време се правят най-добрите риболовни излети.

Няма коментари:

 

Add to Google Reader or Homepage Subscribe in NewsGator OnlineSubscribe in RojoAdd to My AOLAdd to netvibesSubscribe in BloglinesAdd to The Free Dictionary