събота, 20 декември 2008 г.

Реки и язовири в Хасковска област са превърнати в сметища!


В много общини на Хасковска област жителите изхвърлят боклука си в реката вместо в определените за това сметища, сочи приключилата проверка на комисията, сформирана от областния управител Райна Йовчева.
Специалистите са направили оглед на техническото състояние на 48 потенциално опасни водни обекти в областта, както и на аварийните планове за действие в случай на бедствие, съобщиха за Haskovo.info от областната администрация.
"Няма създадена необходимата организация по почистването на канализации, мостове и реки в населените места от общините" е главният извод от проверката. Комисията е констатирала и липса на взаимодействие между общинските ръководства и арендаторите на язовири. "На определени обекти наемателите са прокопали част от язовирните стени, не поддържат преливниците и определеното разстояние от 500 м след тях" - са казва в заключението на областната комисия, която дава куп предписания за отстраняване на нередностите. Информацията е от Haskovo.info.

Няма коментари:

 

Add to Google Reader or Homepage Subscribe in NewsGator OnlineSubscribe in RojoAdd to My AOLAdd to netvibesSubscribe in BloglinesAdd to The Free Dictionary