петък, 7 септември 2007 г.

Състезание по риболов за хора с увреждания

04.09.2007 13Пловдив, БТА
Първото регионално състезание по спортен риболов "Златна рибка" за хора с увреждания ще се състои в община Раковски /Пловдивска област/. Това съобщи на пресконференция днес председателят на пловдивското дружество на Съюза на инвалидите Тобиа Качаков. Състезанието ще се състои на 10 септември /понеделник/ на язовира до квартал "Секирово" /община Раковски/ и в него ще участват 74 инвалиди.

Тобиа Качаков каза, че състезанието се осъществява благодарение на спечелен проект на стойност 2362 лева и с генералното спомоществователство на Националния дарителски фонд "13 века България" и на Международната фондация "Мисия SOS". То ще бъде открито от областния управител Тодор Петков.

Целта на настоящия проект е да се даде възможност за социална интеграция на хората с увреждания от Пловдивска област. Някои от участниците в състезанието не са напускали повече от 20 години населените места, където живеят, заради здравословните си проблеми, каза Тобиа Качаков.

Осигурени са превоз, храна и напитки за състезателите. На всички тях ще бъдат раздадени купи за участието им.

Качаков добави, че дружеството на Съюза на инвалидите в Пловдив е спечелил проект за осъществяване на адвокатска помощ за хора с увреждания и ще бъдат заведени 16 дела в съда срещу обществени сгради в Пловдив и в региона, които не предлагат достъп за инвалиди.

Според Тобиа Качаков в Пловдивска област инвалидите са 18 000, а в ръководеното от него дружество членуват 600 души.

Няма коментари:

 

Add to Google Reader or Homepage Subscribe in NewsGator OnlineSubscribe in RojoAdd to My AOLAdd to netvibesSubscribe in BloglinesAdd to The Free Dictionary