сряда, 8 август 2007 г.

Почти не намираме любители - риболовци без билети вече

Началникът на ТЗ на ИАРА - Русе Ат. Миндев каза само за RuseInfo днес: "Почти не намираме любители - риболовци без билети вече". Той отправи изрична похвала към жителите на областта, които предпочитат да са изрядни пред закона и при проверки показват почти винаги редовен документ. 15 лева струва билетът за 6 месеца тази година, даде пример г-н Миндев и направи сравнение с няколко кутии цигари, от които пушачът може да се лиши срещу вкусна риба.

4 500 са любителите - риболовци на територията, контролирана от звеното. Занимаващите се със стопански риболов вече са близо 300. Тяхното обслужване ще се улесни с нова компютърна конфигурация, която ще се достави в офиса на звеното много скоро.

Според г-н Миндев сушата и ниските води на водоемите могат да доведат до заповед на министъра на земеделието и горите за забрана на спортния риболов във вътрешните водоеми. Специално за Русенска област засега опасност няма заради падналите последни валежи. Решението се взема след оценка на експерти на заседание на Националния съвет по рибарство и аквакултури.

Личинковият материал тази година в Дунав и другите водоеми е достатъчен, но многото водорасли създават затруднения за израстването на рибата. Сигналът за мор в Янтра се оказал неверен. Информацията е от RuseInfo.net.

Няма коментари:

 

Add to Google Reader or Homepage Subscribe in NewsGator OnlineSubscribe in RojoAdd to My AOLAdd to netvibesSubscribe in BloglinesAdd to The Free Dictionary